GLOBAL SATIŞ

Avustralya'ya Satış

Zaten Amazon Türkiye'de satış yapıyor musunuz?

Avustralya'ya açılın

 

Amazon’da yeni misiniz?

Başlayın

 

Neden Avustralya'ya açılmalısınız?

büyüme grafiği

Amazon ile Avustralya'da büyüyün

Milyonlarca yeni müşteriye ulaşmak için Amazon Avustralya'da satış yapmaya başlayın. 2019'da Amazon.com.au'nun aylık benzersiz ziyaretçileri yıldan yıla +% 52 ve Avustralya'daki e-ticaret satışları 2019'da +% 3,8 arttı. *
Banka ve para birimi ikonu

Gelir akışınızı çeşitlendirin

Avustralya'da satış ortağı olarak satışlarınızı çeşitlendirirken Amazon işinizi büyütün. Amazon Avustralya'da 30'dan fazla kategori satışa açık.
Amazon uçak ve kamyon ikonu

Genişlemeyi basitleştirmek için Amazon'un araçlarını kullanın

Bırakın uluslararası lojistik ve Avustralyalı müşterilere gönderim konusunda size Amazon FBA ile yardımcı olalım.

Girişimcilerin Avustralya'da Amazon işlerini nasıl kurduklarını öğrenin

Amazon Avustralya'nın trafiğinin artmasıyla satışların artmasını izlemek harika oldu.
Lisa RacitiKind-LY CEO
NASIL YAPILIR?

Avustralya'da satış yapmaya hazır mısınız?

Aynı Avrupa'da olduğu gibi, Avustralya'da da bir Seller Central hesabına kaydolabilirsiniz. Amazon'un araçları ve hizmetleri işletmenizi uluslararası alanda genişletmeyi kolaylaştırır, bu nedenle ilerlemek istiyorsanız Amazon Avustralya'da satış yapmaya başlamak için aşağıdaki adımları izleyin.

1. Adım

Ne satacağınıza karar verin
Avustralya'daki tüm yasalara ve ürün standartlarına uyduğunuzdan emin olun. Ürünlerinizi Avustralya'da satmak için gereken kısıtlanmış ürünleri ve kategori gereksinimlerini anlayın. Üçüncü parti hizmet sağlayıcıları da uyumluluk, uluslararası nakliye ve vergiler gibi konularda yardımcı olabilir.

2. Adım

Kayıt olun ve listeleyin
Avustralya'da bir Seller Central hesabına kaydolmak için neye ihtiyacınız olduğunu öğrenin. Kaydolduktan sonra, satış ortağı kimlik doğrulamasını tamamlamanız, vergi anketini tamamlamanız ve bir Avustralya banka konumu kullanarak para yatırma yönteminizi atamanız gerekecektir.

Avrupa'daki liste kayıtlarını Avustralya ile senkronize etmek için Uluslararası Liste Kayıtları Oluştur'u (Build International Listings) kullanın, mevcut liste kayıtları bularak veya yeni liste kayıtları oluşturarak Avustralya'da ürün eklemeye başlayın.

3. Adım

Gönderim ve lojistik
Amazon işlerini Avustralya'ya doğru genişleten Amazon satış ortakları için özel indirimli fiyatlar sunan önde gelen uluslararası nakliye ve lojistik uzmanlarından oluşan bir ağa sahiptir.

Çoğu Amazon Satış ortağı, lojistiğe daha fazla yatırım yapmadan daha fazla satış yapmak istediklerinde Amazon Lojistik (FBA) seçeneğini tercih etmektedir. Maliyetler, süreler ve gereksinimler dahil olmak üzere Avustralya'ya gönderim ve teslimatta nelerin dahil olduğunu anlayın.

4. Adım

İşletmenizi yönetin
Avustralya'daki işinizi yönetmek için Mal ve Hizmet Vergisini (Goods and Services Tax, GST) anlamanız, fiyatlarınızı belirlemeniz ve Hyperwallet gibi para birimi dönüştürme hizmetleriyle yerel para biriminde ödeme almanız gerekir. Avustralya'daki işinizi büyütmek için Global Satış Özeti (Global Sales Summary), Sponsorlu Ürünler (Sponsored Products) ve Yıldırım Fırsatları (Lightning Deals) gibi Amazon araçlarını kullanın.
Satış ortağı yardımı
Amazon Satış Ortağı Yardımı
Amazon Avustralya'da satışla ilgili belirli konuları derinlemesine inceleyin.
Web seminerleri
Web seminerleri
Avustralya'ya nasıl açılacağınızı öğrenmek için web seminerlerimizi izleyin. İçerikler İngilizce’dir.

Sık sorulan sorular

Avustralya'da satış hakkında sık sorulan soruların yanıtlarını alın.

Genel Bakış

Avustralya'da hangi ürünleri satmalıyım?
Genellikle satış ortaklarının tüm uygun AB seçeneklerini Avustralya’da sunmalarını öneririz. Amazon’un Uluslararası Liste Oluşturma (Build International Listings, BIL) aracıyla, Avustralya genelinde AB listelerinizi eklemek ve fiyatlandırma kuralları belirlemek kolaydır. Ancak uygun dağıtım haklarına sahip olduğunuzdan ve ürünlerinizin yerel Avustralya düzenlemelerine uygun olduğundan emin olmanız gerekecektir. Örneğin bir Avrupa prizi Avustralya'da çalışmayacaktır.

Avustralya'da lojistik için Amazon Lojistik (FBA) kullanmayı planlıyorsanız, “geniş ve ince” bir yaklaşımla başlamak isteyebilirsiniz. Tam kataloğunuzla, ama neyin satıldığını görmek için ASIN başına birkaç birim ile başlayın. Ardından en çok satan ürünlerinizi belirlediğinizde, daha büyük ikmal gönderileri yapabilirsiniz. Pazara giriş stratejisi bölümünde ürün ayrıntıları hakkında daha fazla bilgi alın.
Avustralya'da satışa başlamak ne kadar zor?
Avustralya gibi yeni bir coğrafi bölgede satış yapmaya başlamak, işletmeniz için büyük bir adım olabilir. Ancak Avustralya gibi hızla büyüyen bir Amazon mağazası için yapılan yatırım buna değebilir.

Tıpkı Avrupa'da satış yapmaya başladığınız zaman olduğu gibi, Avustralya'daki başarınız, ürün kategorisi, marjinler ve yasal gereklilikler dahil olmak üzere işletmenize özgü faktörlere bağlı olarak değişecektir. Avustralya'da satışla ilgili tüm artıları ve eksileri tam olarak değerlendirmek için sürecin başında zaman ayırmak önemlidir.

Gereklilikler

Amazon Avustralya'da satış yapmak için ne yapmam gerekiyor?
Avustralya'da satış yapmaya başlamanın dört başlıca adımı vardır:
  • Yerel vergi ve yasal gereklilikleri göz önünde alarak satış yapmaya hazırlanın.
  • Avustralya'da bir Seller Central hesabına kaydolun ve ürünlerinizi listeleyin.
  • Ürünlerinizi uluslararası olarak Avustralya'ya gönderin ve siparişlerinizin lojistiğini gerçekleştirin.
  • Müşteri desteği ve iadeler dahil işinizi yönetin.
Mal ve Hizmet Vergisi (Goods and Service Tax, GST) nedir ve bu konuda bilmem gerekenler nelerdir?
Satış ortağı tarafından gönderim lojistik seçeneğini seçerseniz Amazon vergileri sizin adınıza yatıracaktır. FBA'yı seçerseniz Avustralya'ya giden herhangi bir gönderi için bir ithalat vergisi ödersiniz (gönderi değerinin %10'u), ancak satışlarınız 75.000 AUD eşiğine ulaşana kadar Avustralya Vergi Dairesine (ATO) kaydolmanız gerekmez. Kaydolduktan sonra, üç ayda bir GST'yi toplayacak ve göndereceksiniz. GST hakkında daha fazla bilgi: Avustralya'nın Düşük Değerli İthalat GST'si ve Avustralya Vergi Dairesi.

2018'de Avustralya, Avustralya GST’si açısından vergilendirilebilir olarak sınıflandırılan ve gümrük değeri 1.000 Avustralya Doları (AUD) veya daha düşük (Düşük Değerli İthal Mallar veya LVIG) ithal edilen ürünlere Mal ve Hizmet Vergisi (GST) uygulamak için bir mevzuat yürürlüğe koydu. Buna dayanarak Amazon'un, Amazon.com'daki satış ortakları tarafından satılan ve Avustralya dışından bir Avustralya adresine gönderilen LVIG üzerinden %10 GST'yi hesaplaması, toplaması ve göndermesi gerekir.

LVIG olarak nitelendirilen bir ürün satarsanız Amazon GST'yi otomatik olarak %10 oranında hesaplar, toplar ve gönderir. GST, LVIG olarak sınıflandırılan ürünler için Seller Central'da belirlediğiniz fiyat ve teslimat ücretlerine eklenir.
Bir Avustralya ticari işletmesine veya banka hesabına ihtiyacım var mı?
Hayır, yerel Avrupa işletmenizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Bankanın Avustralya’da olması gerekir yani Avrupa’daki banka hesabınızı kullanamazsınız. Kolaylık sağlaması için Hyperwallet gibi döviz çevirici hizmetlerini kullanmanızı öneririz.

Hesap ve liste kayıtları

Mevcut Avrupa hesabımı Avustralya'da satış yapmak için kullanabilir miyim?
Hayır, Amazon Avustralya hesabı kaydolmanız gerecektir. Seller Central'daki Amazon Global Satış aracılığıyla Avrupa hesabınızı Avustralya hesabınıza bağlama seçeneğiniz vardır veya satışta yeniyseniz buradan başlayabilirsiniz.
Amazon Avrupa ürün liste kayıtlarımı Amazon’un Avustralya pazarına aktarabilir miyim?
Evet, Uluslararası Liste Kayıtları Oluştur (BIL) aracı, birden çok pazarda teklifler ekleyerek ve fiyatları senkronize ederek dünya çapında satış yapmanıza yardımcı olur.

Amazon Avrupa liste kayıtlarınızı BIL ile Amazon.com.au'ya aktarmak için hesaplarınızı bağlamanız gerekecektir. Hesaplarınızı bağlamak, bölgeler arası işletmenizi yönetmenin temelidir ve ticari bilgilerinizi tek bir yerde farklı pazarlar üzerinde görmenizi sağlar. Avrupa ve Avustralya hesaplarınızı bağlayın.

Hesaplarınızı bağladıktan sonra, ABD’yi "kaynak" pazarınız olarak ayarlamak için BIL’i kullanın. Ardından, Avustralya pazarını "hedef" pazarınız olarak ayarlayın.

BIL, yeni ürün listeleri (ASINler) oluşturmaz. Ürün listesi yeni pazarda zaten mevcutsa teklifler ekler. Henüz yoksa teklif eklenmeyecektir. BIL ayrıca envanteri yönetmez. Teklifi satın alınabilir hale getirmek için, söz konusu pazar için envanteri mevcut hale getirin.
Avrupa ürünlerimin Avustralya ile uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım?
Avustralya'daki uyumluluk düzenlemeleri düzenli olarak değişir. Sarf malzemeleri, güzellik ürünleri veya elektronik tüketim kategorilerinde ürünler satıyorsanız, yerel düzenlemeleri gözden geçirme ve uygunluğu sağlama konusunda özellikle dikkatli olmak isteyeceksiniz. Amazon, ürün uyumluluğuna yardımcı olabilecek bir çok harici hizmet sağlayıcıya sahiptir.
Avustralya ürün listeleri yeni bir ASIN gerektiriyor mu?
Hayır, genellikle değil. Ürün ASINleri "globaldir" ve yalnızca ürün orijinal ASIN'den maddi olarak farklıysa farklıdır. Örneğin, priz fişi türüne göre değişen üç ürün versiyonunuz varsa - Avustralya'ya karşı Avrupa - her versiyonun kendi ASIN’i olacaktır. Bununla birlikte, ürünler maddi olarak farklı değilse (örneğin, renk varyasyonları), o zaman her versiyonun kendi ASIN’i olmayacaktır.

Teslimat ve Lojistik

Başka bir Amazon pazarında satış yapıyorsam ürünlerimi Avustralya'ya göndermem gerekir mi?
Evet. Amazon Lojistik Avustralya marketindeki siparişlerinizi Avrupa lojistik merkezlerinde depolanan envanter ile yerine getiremez.
Üreticimden Amazon lojistik merkezlerine direkt olarak gönderebilir miyim?
Evet.
Avustralya lojistik merkezleri dahil olmak üzere ürünlerimi nasıl Avustralya’ya gönderebilirim?
Avustralya'da Amazon Lojistik kullanmak, ürünlerinizin Amazon'un depolarında olmasıyla benzer bir süreçtir ancak ürünleri Avustralya'daki bu depolara ulaştırmanın Avrupa'daki süreçten bazı eşsiz farklılıkları vardır. Amazon’un Hizmet Sağlayıcısı Ağı, diğer Amazon Satış ortaklarının envanterlerini Avustralya’ya göndermek için kullandıkları üçüncü taraf sağlayıcılarının bir listesine sahiptir.

Hangi lojistik yöntemini seçerseniz seçin, Avustralya'ya gönderim belirli şartları içerir. Bu şartlardan en önemli iki tanesi; ithalatçı kaydı sağlamak ve gümrük vergileri ödenmiş olarak teslim yöntemini kullanmaktır. Bunlar, büyük ölçüde, ithalat vergileri ve vergiler gibi ücretlerin ödenmesinden kimin sorumlu olduğunu içerir.

Kayıtlı ithalatçı: Avustralya'da satış yapmak için kayıtlı bir ithalatçı veya gümrük komisyoncusu gereklidir. Kayıtlı ithalatçı veya gümrük komisyoncusu, ithalat vergileri ve harçlarını ödemekten sorumlu olup, ithalatınızın yerel yasa ve yönetmeliklere uygun olmasını sağlar. Ne Amazon ne de tedarik merkezlerinin Amazon Lojistik gönderileri için kayıtlı ithalatçı olarak hizmet veremeyeceğini unutmayın. Avustralya için önemli şartlar hakkında buradan daha fazla bilgi edinin veya bir üçüncü taraf sağlayıcıya danışın.
Avustralya’ya teslimat ne kadar tutar?
Nakliye, harçlar ve gümrük masrafları, gönderinin boyutuna, ağırlığına ve içeriğine bağlı olarak değişebilir. Amazon, Avustralya Amazon Lojistik için bir sürü sağlayıcıya ve navlun fiyatlarına yardımcı olabilecek kendi kendine teslimat gerçekleştiren teslimatçıya sahiptir. Şu anda tercih edilen bir taşıyıcı programı bulunmamaktadır. Kendi kendine teslimat için DHL, FedEx ve UPS gibi çoğu uluslararası taşıyıcı, nakliyatı, gümrük vergilerini ve gümrük işlemlerini de kolaylaştırabilir. Lütfen gümrük vergileri ödenmiş olarak teslim nakliye ücretlerini talep ettiğinizden emin olun.
Avustralya Amazon Lojistik, Avrupa Amazon Lojistik'ten farklı mıdır?
Avrupa Lojistik, Avustralya Lojistiğe çok benzer. Avustralya Lojistik Avrupa'da olduğu gibi, müşterilere ürün teslim etmenize, müşteri hizmetlerini yönetmenize ve iadeleri sizin adınıza gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. Avustralya'da Amazon Lojistik kullandığınızda, Prime'ın hızlı teslimat seçeneklerinden memnun olan milyonlarca Avustralyalı müşteri için liste kayıtlarınızın çekiciliğini artıran Prime etiketine sahip olursunuz. Amazon Lojistikle Satın Alma Kutusunu kazanmak için daha yüksek şansınız olur. Amazon Lojistik ücretleri, Prime müşteri teslimat süreleri gibi pazara ve kategoriye göre değişir.

Pazara giriş stratejisi

Avustralya'da hangi ürünleri satmalıyım?
Avustralya'da ilk kez satış yaparken kendi pazarınızda en çok satan ürünlerinizi düşünmek doğal bir yaklaşımdır. Önceki deneyimlerinize ve satış raporlarındaki verilere göre, hangisi iyi satıyor? Bu ürünlerin neden iyi performans gösterdiğini düşünün ve Avustralya'da da iyi satıp satmayacağını kültür, iklim ve demografik özelliklere göre müşteri talebini etkileyip etkilemeyeceğini değerlendirin.

Sadece birkaç üründense (çok sayıda envantere sahip) geniş yelpazede ürünleri (daha az envanterli) listeleyin. Daha geniş ürün yelpazesi, genel olarak daha fazla müşterinin listelerinizi göreceği ve belirli bir pazarda hangi ürünlerinizin başarılı olabileceğini hızlı bir şekilde ölçebileceğiniz anlamına gelir.

Bir Amazon pazarında hangi ürünlerin satılacağına karar verirken kullanabileceğiniz başka bir önemli bilgi kaynağı da pazarın kendisi hakkında gözlemlerdir. Ürün kategorileriniz için amazon.com.au adresindeki mevcut en çok satan ortaklar hakkında araştırma yapın. Rakiplerinizin güçlü ve zayıf yönlerini anlamak için müşteri yorumlarını okuyun.

Ürünü satabilmenize izin verildiğinden ve dağıtım haklarınızı anladığınızdan emin olun. Avustralya güvenlik ve uyumluluk düzenlemelerinin diğer coğrafi bölgelerdekilerden farklı olduğunun farkında olun.

Amazon'un Avustralya mağazasında satışa başlamak için hangi ürün kategorilerinin açık olduğunu öğrenin.

Uygun ürün kategorileri ve kısıtlamalar: Müşteriler, her zaman Amazon'dan alışveriş yapabileceklerine güvenirler. Sizin ve ürünlerinizin, tüm geçerli yasalara ve Amazon’un Kategori, Ürün ve İçerik Kısıtlamalarıyla ilgili politikalarına uyduğundan emin olmak sizin sorumluluğunuzdadır. Kategoriye göre şartları buradan inceleyin. Ürünlerinizin Avustralya'daki uyumluluğu veya yasal yükümlülükleriniz hakkında sorularınız varsa harici hizmet sağlayıcılarımızdan birine danışmanızı tavsiye ederiz.
Avustralya için fiyatları nasıl belirlemeliyim ve ayarlamalıyım?
Avrupa'da olduğu gibi, Avustralya'da satış yapmanızı sağlayan iki satış planı arasından seçim yapabilirsiniz. Ortalama ücret ücretlerinizi ve potansiyel gelirlerinizi tahmin etmek için Avustralya'daki Amazon ücret hesaplayıcısını kullanın. Birden çok ülkede satış yaparken hesapları bağlayarak birden çok ülke için indirimli aboneliğe sahip olabilirsiniz.

Avustralya için fiyatlarınızı ayarlayacağınıza karar verirken aşağıdakileri göz önünde bulundurmalısınız: Doğrudan uluslararası müşterilere veya Amazon Lojistik merkezlerine gönderim yaparken gönderim maliyetleri (olası iadeler dahil), döviz çevirme maliyeti, vergiler ve gümrük maliyetleri. Değişken maliyetlerin çoğu, ürünleri kendi kendine teslimat veya Amazon Lojistik kullanmaya karar vermenize bağlı olarak değişecektir.

Değişken maliyetlerin çoğu, ürünleri kendiniz karşılamaya veya FBA kullanmaya karar vermenize bağlı olarak değişecektir. Daha fazla ayrıntı için Lojistik Seçenekleri bölümünü inceleyin.
Avustralya’da ilk satışlarımı nasıl gerçekleştiririm?
Avustralya'daki Amazon satışlarınızı artırmanıza yardımcı olacak benzer araçlara sahiptir. Satış dönüşümü, ikna edici tekliflerle keşfedilebilir ürünlerle başlar. Avrupa pazarlarında ki satışlarda olduğu gibi görünürlüğü ve satışları artırmak için reklamları ve kampanyaları kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Amazon Ürünleri reklamları, Amazon Avustralya'daki tekliflerinizin daha fazla görülmesine yardımcı olabilir. Sponsorlu Ürünler, anahtar kelime hedefli reklamlar aracılığıyla sattığınız ürünleri tanıtmanıza yardımcı olan tıklama başına maliyetli reklam hizmetidir.

Mevcut kampanya araçları Amazon pazarına göre değişir. Mevcut kampanya türleri hakkında daha fazla ayrıntı için Kampanyalar yardım sayfasını ziyaret edin. Bir kampanya oluşturmanın adımlarını görmek için Kampanya Oluşturmayı ziyaret edin.

İşletmenizi yönetin

Dövizleri nasıl çeviririm?
Para yatırma yöntemi olarak Avrupa banka hesabınızı kullanamamanız için banka konumu Avustralya’da olmalıdır. Kolaylık sağlaması için Hyperwallet gibi döviz çevirici hizmetlerini kullanmanızı öneririz. Size Avustralya için yerel bir alıcı hesabı verilecek ve bu hesap ayrıntılarını aşağıdaki şekilde gireceksiniz:

Ayarlar menüsünde Hesap Bilgilerini seçin.

1. Para Yatırma Yöntemi bölümünde “Assign” ögesine tıklayın.
2. Banka Konumunun yanındaki açılır menüden Avustralya'yı seçin.
3. İstenen hesap bilgilerini doldurun.
4. Göndere tıklayın.
Avustralyalı müşterilere nasıl müşteri hizmeti sağlayabilirim?
Amazon Lojistik kullandığınızda Amazon sizin adınıza genel müşteri iletişimlerinin çoğunu kapsayan teslimatla ilgili sorular için 24 saat müşteri desteği sağlayacaktır. Birçok satış ortağı için bu Amazon Lojistik özelliği, Avustralya'da başarılı bir şekilde satış yapmak için kritik bir öneme sahiptir.

Müşteri siparişlerini kendiniz yerine getirmeyi seçtiğinizde Amazon, teslimat ve ürünle ilgili müşteri iletişimleri için müşteri desteğini yönetmenizi ister.

Müşteriler, ürünlerinizle ilgili soruları veya endişeleri olduğunda hızlı ve yardımcı hizmet beklerler. Ürünlerinizi anlayan, alıcının ürününün nerede olduğunu ve ne zaman teslim edileceğini bilen ve e-posta kişilerine hızlı bir şekilde yanıt verebilen müşteri hizmetleri uzmanları, sağlıklı bir satış ortağı puan kartı oluşturmanıza yardımcı olabilir.
Avustralyalı müşterilerden gelen uluslararası iadeleri nasıl yönetebilirim?
Amazon Lojistik özelliğini kullandığınızda Amazon iadeleri sizin adınıza gerçekleştirecektir böylece yerel bir iade adresi sağlama veya uluslararası iade gönderimini dahil etmek için fiyatlarınızı değiştirme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Satıcı Tarafından Kendi Kendine Yerine Getirilen Ağ iadeleri, satış ortağının sorumluluğundadır. İade pulu için ödeme yapmalı ve yerel bir iade adresi sağlamalısınız veya bir geri ödeme sağlamalı ve ürünü alıcının elinde tutmasına izin vermelisiniz. Daha fazla bilgi edinmek için Uluslararası Satışlar için Müşteri İadelerini ziyaret edin.

Avustralya’ya genişlemek için hazır mısınız?

Zaten Amazon Türkiye'de satış yapıyor musunuz?

Avustralya'ya Açılın

 

Amazon’da yeni misiniz?

Başlayın

 

Amazon logo
© 2023 Amazon.com, Inc. veya bağlı ortaklıklar. Her hakkı saklıdır
Amazon Seller uygulamasını Google Play'den indirmek için tıklayın.
Amazon Seller uygulamasını App Store'dan indirmek için tıklayın.